Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam eden görevli öğretmenlere yönelik yapılan operasyonlar devam ediyor. Açıklanan son rakamlara göre 33 bine yakın öğretmenin görevden uzaklaştırıldığı belirtilmişti. Söz konusu görevden uzaklaştırılan öğretmenlerin yerine okulların açılmasından bir ay sonra 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak.

Açıklamalarda her hangi bir aksaklığın yaşanmayacağı ve öğretmen atamasına gerek olmayacağı belirtilmişti fakat görevden uzaklaştırılan öğretmenlerin büyük bölümünün FETÖ'cü olduğu düşünülmekte olup eğitimde her hangi bir problemin yaşanmaması için yıl sonuna kadar yeni bir atamanın daha yapılması beklenmektedir.

15 Bin Öğretmen Ataması Daha Yapılacak

Görevden ihraç edilen öğretmenlerin yerine Aralık 2016 tarihinden önce 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasının daha yapılması beklenmektedir. Bu konu hakkında resmi olarak bir açıklama yok. Açıklamalar yapılıyor fakat başvuru tarihleri ve atama tarihleri hakkında detay belirtilmemektedir.

Sosyal medyada yapılan yorumlara göre okulların açılması ve aradan geçen bir ay sonrasında 15 bin öğretmen atamasının yapılmasının beklendiği. Bu atamaların yapılmasından sonra yeni atama için çalışmaların başlayacağı ve tespit edilen eksiklere göre öğretmen ataması hakkında detaylı açıklamaların yapılacak olup başvuru tarihleri konusunda da bilgi verileceği tahmin edilmektedir. İlerleyen aylarda yine konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığından resmi olarak açıklama beklenmektedir.