Bilindiği üzere 2017 yılına girilmesi ile birlikte pek çok kamu kurumuna girişlerde artık mülakatlar aranmaya başlandı. Örneğin her sene 30 - 60 bin arası öğretmen ataması yapmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı KPSS puanları ile atamalar yaparken artık mülakatlar ile atama yapmaya başladı.

PTT, Tapu Kadastro, İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü derken pek çok kurum alım ilanları yayımladıktan sonra başvuruları KPSS puanları ile aldı ve atamalarda mülakatlar düzenlemeye başladı. Buna göre pek çok sendika bir araya gelerek KPSS'nin bir anlamı kalmadı açıklamaları yapmaya başladı.

İŞİN OLSA SESİNİZ OLUYOR! MÜLAKATLAR KALDIRILSIN

Lise, önlisans ve lisans mezunu milyonlarca kişi ile sendikalar tek bir yürek oldu herkes mülakatların kaldırılmasını talep ediyor. Özellikle sosyal medya aracılığı ile İşin Olsa ekibimize ulaşan adaylar mülakatların kaldırılmasını talep etmekte ve bu konuda özel haberler ile sesleri olmamızı istemektedir.

İşin Olsa okurlarımız için ilgili bu özel haber oluşturulmuştu. Buna göre mezunlar, İşin Olsa ekibi ve sendikalar mülakatların kaldırılmasını talep etmektedir.

Mülakatların olması tabi ki terör örgütü üyelerini ayıklamak için iyi bir yöntem gibi gözükebilir ancak gel görelim ki KPSS'den 80 - 90 puan alan adaylar dahi ataması garanti olmamakta ve torpil aramaya çalışmaktadır. Mülakatların gelmesi ile torpil olaylarının yaşanmaması için adaylar buna son verilmesini talep etmektedir. Mülakatlar kaldırılmayacak ise mutlaka bir düzenleme yapılmalı ve adaylar ile kamu kurumlarının anlaşması gerekmektedir.

TÜM HABERLERİ BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim