Memur Personel Alımı Başvuruları 17 Kasım Pazartesi Başlıyor

Devlet Personel başkanlığı tarafından bazı kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan memur alımına dair tercih işlemleri 17-26 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Adaylar için hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2014/2 tercih kılavuzunda lisans, önlisans ve lise düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor. KPSS-2014/2 tercih kılavuzuna tercih süresi boyunca ÖSYM’nin adresinden ulaşabilmek mümkün.

Kılavuzda bulunan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için adayların için 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014`te yapılmış olan KPSS lisans ve ortaöğretim veya ön lisans oturumlarından birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

KPSS yerleştirme işlemlerinde lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puanları baz alınarak yerleştirme yapılacak. Fakat Danıştay’ın 27 Haziran 2013 tarihli kararı gereğince adaylar teknik hizmetler ve sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara başvurmak istedikleri takdirde, KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabilecek.

Memur adayları tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre 17-26 Kasım tarihleri arasında ÖSYM’nin internet adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile yapabilecekler. Fakat posta yolu ile gönderilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Kesinlikle tercih süresi uzatılmayacak. Adayların tercih yapmadan önce KPSS-2014/2 tercih kılavuzunu dikkatlice izlemeleri gerekiyor.

ÖSYM aday işlemleri sisteminde ve adaya ait kayıt bilgilerinde adayların eğitim bilgileri yer alıyor. ÖSYM tarafından tercih işlemlerinde ve yerleştirmelerde bu bilgiler kullanılacak. Tercih yapmadan önce adayların ÖSYM’nin adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmaları gerekiyor.

Memur adayları ÖSYM aday işlemleri sistemine, aynı düzeyde birden fazla lisans, önlisans ve ortaöğretim bilgisinin kaydını sağlayabilecek. Birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program veya alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabilecek.

Danıştay 12. Daire Başkanlığının kararı gereğince Aday işlemleri sisteminde eğitim bilgileri eksik veya hatalı olan adaylar ile alt öğrenim düzeyindeki kadrolardan tercih yapabilecek durumda olanlardan aday işlemleri sisteminde alt öğrenim düzeyine ilişkin eğitim bilgisi yer almayanlar 17-26 Kasım`da (26 Kasım saat 16.00’ya kadar) ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden bu bilgilerinin sisteme kaydını yaptırabilecekler. Atama tercih işlemleri için aday tarafından ÖSYM`ye gönderilen mezuniyet veya öğrenim durumu belgeleri işleme alınmayacak. ÖSYM koordinatörlükleri tarafından eğitim bilgilerine ilişkin yapılacak güncellemeler 2014/2 KPSS tercih/yerleştirme işlemi için geçerli olacak.