Son günlerde memur adaylarına gelen üzücü haberlere bir yenisi daha eklendi. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl zorunlu haller dışında memur alımı yapılmayacak. FETÖ’nün darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarından binlerce memur ihraç edilmiş, bu da çok sayıda memur adayını umutlandırmıştı. Ancak yapılan bu açıklamalar memur adaylarını büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Memur Alımları Sil Baştan

Kamu personeli alımları konusunda açıklama yapan Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, artık alımlarda prosedürlerin değiştiğini ve alımlara sil baştan düzenleme yapılacağını belirtti. Konu hakkında çalışmaların başladığını belirten Bakan Müezzinoğlu, memur adaylarını üzecek de bir haber verdi. Müezzinoğlu memur alımları hakkında yapılan çalışmalar sona erene kadar memur alımlarında yavaşlama olacağını dile getirdi.

Kurumlar Arası Kaydırmalar Yapılacak

Bu sırada memur açığının nasıl karşılanacağı konusunda da açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, açığın kurumlar arası kaydırmalar ile karşılanacağını dile getirdi. Bu yıl kamu personeli alımında iyi analiz yapılacağını ve alımların da bundan sonra gerçekleşeceğini belirten Müezzinoğlu, binlerce memur adayını da hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü FETÖ’nün darbe girişiminin ardından kamudan ihraç edilen memur sayısı yüz bine yaklaşmış ve bu yıl çok alım yapılacağı algısı uyanmıştı. KPSS sınavına yüzbinlerce kişi katıldı. Ancak Müezzinoğlu’nun açıklaması ile bu yıl memur alımlarına sınırlama getirileceği de anlaşılmış oldu.
Editör: TE Bilisim