Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bakanlık bünyesinde çalışmak üzere 26 Bin kişiyi alacaklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere her sene binlerce hemşire, doktor, sağlık memuru... alımı yapmaktadır. Haziran - Temmuz ayında tahmini olarak atanması gereken kaç bin kişinin olacağı merak konusuyken Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu adaylara sevindirici bir haber verdi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu katıldığı televizyon programında Haziran - Temmuz aylarında yapılacak olan atamaları değerlendirdi ve kaç bin kişiye iş vereceklerini açıkladı. Yapılan resmi açıklama ile 10 bin kişiye kadrolu iş verileceğini ve 11 bin kişiye ise hizmet alanında çalışmak üzere iş verileceğini öğrendik. Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere toplamda 26 Bin kişiye iş vereceklerini belirtti.
Tabi konu hakkında Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesinde yazılı ve detaylı bir açıklama yapılmadı. Yani hangi alanlara atamalar yapılacak, kimlere kadro verilecek, başvuru kanalları nereler gibi soruların cevabı malesef yanıtsız kaldı. Ancak ilk atamaların Haziran ve Temmuz aylarında yapılacağını biliyoruz. Yani Sağlık Bakanlığından konu hakkında önümüzde ki haftalarda detaylı bir açıklama yapması gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı hizmet kalitesini artırmak ve insan sağlığının daha önemli hale getirilmesi için yeni çalışmalarda yapmaya başladı. Yapılan son çalışmalar ile üniversitelerde sigara içilmesinin önüne geçilmesi planlanıyor ve kantinlerde hiçbir şekilde sigara satışı yapılmayacak. Bu çalışmaların yanı sıra yeni sağlık merkezlerininde kurulması gündeme gelmiş durumda. Yapılan açıklama da 2017 yılının sonuna kadar 4 bin yeni sağlık merkezlerinin kurulacağını öğrendik.