Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarında bilindiği üzere Mart ayında 20 bin kişilik atama yapılacaktı. Bu atamalardan hariç olmak üzere daha sonra ki günlerde yapılan duyuru ile ek bin 367 öğretmen atamasının daha yapılacağı belirtilmişti.

Ek bin 367 sözleşmeli öğretmen ataması mülakata başvurular yapıldı ve mülakatlarda tamamlandı. Adaylar mülakata başvuranların puanları ve mülakatta yerleşmeyi kazananların puanlarının ne olduğunu merak ederken Milli Eğitim Bakanlığı konu hakkında duyurusunu yayımladı.

BRANŞLARA GÖRE PUANLAR

Buna göre branşlar incelendiğinde genel olarak mülakatlara başvuranlar ile öğretmenliğe yerleşenlerin puanları arsında fark olduğu ancak atananların puanlarının mülakata başvuranların puanlarından daha yüksek olduğu gözlemlendi.



Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamasına mülakatın gelmesi ile torpilin döneceği belirtiliyordu fakat ek bin 367 kişilik öğretme atamasında mülakata girenlerin puanlarının yerleşenlerin puanlarından daha düşük olmasının gözlemlemesi ile adayların pek çoğunun memnun olduğu öğrenildi.

Yukarıda verilmiş olan görselde hangi branş için mülakata girme puanlarının kaç olduğu ve mülakattan yerleşen adayların KPSS puanının kaç olduğunu öğrenebilirsiniz. 398 atama ile sınıf öğretmenliğinin yerleşme puanının 85 olduğu görülmektedir. Eski atamalara oran ile fazla bir farkın olmadığı görülmektedir. En yüksek atamanın ise felsefe branşın da olduğu görülüyor. Fen Bilgisi öğretmenliği atamalarında ise diğer atamalara göre yerleşme puanında ciddi bir yükseliş görülmektedir.

ÖĞRETMEN ATAMA VE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim