Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere her sene çok sayıda öğretmen ataması gerçekleştirmektedir. Bu sene yapılan açıklamalar ile 20 bin öğretmen alımı yapılacağı duyurulmuştu ve ilan ne zaman yayımlanacak derken müjdeli haber geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı cephesinden haftalardır beklenen ilan bugün itibari ile kamuoyuna duyuruldu. Yayımlanan duyuru ile 20 bin öğretmen ataması ilanı açıklandı ve hangi branş için kaç bin kişilik öğretmen atamasının yapılacağı da öğrenildi. Peki en çok hangi branşlara atama yapılacak ve diğer detaylar nedir?

EN ÇOK HANGİ BRANŞLARA ATAMA YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuru ile branşlara göre kadro dağılımı açıklandı. Peki en çok atama hangi branşlara yapılacak? Buna göre en çok alım Sınıf Öğretmenliği, Yabancı Dil, İlköğretim Matematik, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Türkçe Öğretmenliği branşları için yapılacaktır.

Peki diğer branşlar içi kaç bin kişilik öğretmen ataması yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak sizler için öğretmen ataması listesini çıkarttık. Hemen aşağı bölümde bulunan linke tıklayarak yönleneceğiniz foto galeri sayesinde hangi branş için kaç bin öğretmen atamasının yapılacağını öğrenebilirsiniz.

TÜM BRANŞLARA GÖRE KADRO DAĞILIMI BU HABERİMİZDE

Editör: TE Bilisim