Maliye Bakanı Naci Ağbal geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuru ile adaylara müjdeli bir haber verdi. Maliye Bakanlığının hangi pozisyonlar için personel alımı yapacağı ve toplam kaç kişilik alım yapması açıklaması beklenirken bu konu hakkında detaylı açıklamayı Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamasında Maliye Bakanlığının hangi pozisyonlar için toplam kaç kişilik memur personel alımı yapacaklarını duyurdu. Peki Maliye Bakanlığı hangi pozisyonlara toplam kaç kişilik personel alımı yapacak.

HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPILACAK

Maliye Bakanı Naci Ağbal 2 bin 300 kişilik personel alımının yapılacağını müjdelediği gibi hangi pozisyonlar için de personel alımı yapılacağını duyurdu. Buna göre

Vergi Müfettişi - 300 Personel
Gelir Uzmanı - 2 Bin Personel

Vergi Müfettişi kadrosu hakkında bahseden Maliye Bakanı Naci Ağbal 300 kişilik personel alımı yapılacağını duyururken yine gelir uzmanı kadrosu için de kaç personel alımı yapılacağını belirterek gelir uzmanlığı sınavının yapılacağını ve bu sınav sonucunda da toplam 2 bin kişilik gelir uzmanı pozisyonunda istihdam edecek personel alımı yapılacağını duyurdu.

Buna göre Maliye Bakanlığının önümüzde ki süreçler içerisinde toplam 2 bin 300 personel alımı yapması beklenmekte ve bu alımların gelir uzmanı ile vergi müfettişi kadroları için yapılması beklenmektedir. Alım ilanlarının tek bir ilanda mı yoksa yıl sonuna kadar yayılarak mı yapılacağı bilinmiyor.
Editör: TE Bilisim