Cumhuriyetin ilanından bu zamanlara kadar her sene boş bulunan kamu pozisyonları için kurumlar tarafından binlerce memur ve personel alımları yapılmaktadır. Söz konusu alımlar; tutuklanmalar, ihraç edilmeler ve emeklilik oranlarına göre değişiklik göstermekte olup her sene ortalama bir alım rakamı belirlenmektedir. 2016 yılı içerisinde de az alımın yapılması tahmin edilmekteydi fakat FETÖ'cülerin görevden uzaklaştırılması ya da ihraç edilmesi ile oluşan boşlukların doldurulması için beklenenden daha fazla kamuya personel alındı ve hala alımlar devam etmektedir. 2017 yılı için alım sayılarının nasıl olacağı konusu hakkında açıklama beklenirken Maliye Bakanı Naci Ağbal önemli bir açıklama da bulundu.

Tasarrufa Gideceğiz

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı açıklamasında kırtasiye giderleri dahil olmak üzere pek çok konuda tasarrufa gidileceğini belirterek 2017 yılı içerisinde alınacak olan kamu personeli sayısının 2016 yılına kadar göre daha az olacağını açıkladı. Bakan Naci Ağbal, kamu personeli alım sayısı hakkında detaylı açıklamayı Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılacak olan plan bütçe komisyonunda duyuracağını belirtti. Naci Ağbal'ın yapmış olduğu açıklamayı ve sorulara verdiği cevapları detaylı olarak öğrenmek için aşağıda ki linki takip edebilirsiniz.

Bilindiği gibi kamu da pek çok pozisyon doldu veya dolmak üzere. Bu sebepten dolayı her sene alımlar daha da azalmaktadır. 2016 ve 2017 yılında alımların daha az olacağı tahmin edilmekteyken FETÖ/PDY'nin meslekten ihraç edilmesi ilen neredeyse yüz binlerce pozisyonluk boşluklar oluştu ve hala görevden uzaklaştırılma operasyonları devam ediyor.

Naci Ağbal Personel Alım Metni İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim