Maliye Bakanı Naci Ağbal pek çok konu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Motorlu Taşıtlar Vergisine gelecek olan yüzde 40'lık zam hakkında duyuru yapan Bakan istihdam hakkında müjdeli bir haber verdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ekonomi hakkında öncelikle kişi başına düşen milli gelir hakkında yorum yaptı. 2017 yılı sonuna kadar milli gelirin 10 bin 579 dolar olacağını tahmin ettiklerini belirten Bakan Naci Ağbal 2020 yılına kadar bu tutarın 13 bin dolar seviyesine çıkartacaklarını müjdeledi. Şu anda milli gelir 35 bin TL civarında olduğu görülmektedir.

İSTİHDAM MÜJDESİ VERİLDİ!

Maliye Bakanı Naci Ağbal istihdam hakkında müjdeli bir haber vererek Türkiye geneli 2018 yılı - 2020 yılları için toplam 3 milyon 217 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını duyurdu. Tabi bu hedef bir senelik değil ortalama 3 sene gibi bir süre içerisinde 3 bin 127 bin kişilik personel ataması yapılması bekleniyor.

Yani senelik olarak Maliye Bakanlığı bir milyon kişiye istihdam sunacağını tahmin etmektedir. Tabi bu sadece kamu kuurumlarına alınacak personel sayısı değildir. Hem kamu kurumları hemde özel sektör firmaları bu rakama dahildir. Bakan Naci Ağbal şu anda istihdam oranlarının 28 milyon 152 bin civarında olduğunu belirterek hedeflerinin istihdam oranını 31 milyon 369 bine çıkartmak olduğunu duyurdu. İlerleyen günlerde istihdam hakkında yeni açıklamalar yapılabilir.

KAMU HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ
TÜM İŞ İLANLARINI BURADAN SORGULAYABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim