Emniyet Genel Müdürlüğünün en seçkin kadrolarından olan ve yetenekli adayların yerleştiği Polis Özel Harekat sınıfı için aralıklarla öğrenci alımları yapılmaktadır. Bundan önceki dönemlerde bilindiği üzere PÖH alımları lisans mezunları arasından seçilmekteydi ancak geçtiğimiz 19. dönem alımlarında çıkarılan KHK ile mezuniyet liseye kadar düşürülmüştü.

Peki yeni dönemde en az lise mezunu Polis Özel Harekat (PÖH) alımı yapılacak mı? PÖH alımları ne zaman yapılacak. İşin Olsa ekibimize PÖH hakkında çok fazla soru geldiği için ekip olarak bu özel içeriği sizlere ürettik.

EN AZ LİSE PÖH ALINACAK MI?

Buna göre POMEM başvuru şartı bilindiği üzere en az ön lisans seviyesine düşürüldü ancak PÖH sınıfı önemli bir birlik olduğu için çok fazla adayın başvurması ve en iyilerinin seçilebilmesi istenilebilir. Bu yüzden yeni dönemde alımlar yine askerlik şartsız, KPSS şartsız ve en az lise mezuniyeti üzerinden yapılabilir. Tabi bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama yok.

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat alımları POMEM kapsamında yapılmaktadır. Şu anda 20. dönem POMEM eğitimleri sürerken 21. dönem başvuruları tamamlandı ve önceki dönemden kalan adayların da eğitimleri devam ediyor. Eğer POMEM okullarında boşluk varsa 10 bin kişilik PÖH alımı bu sene yapılabilir fakat yoksa Polis Özel Harekat PÖH alımları seneye sarkabilir.

TÜM İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim