2018 yılına girmemiz ile birlikte kamu kurumlarının yüklü bir alım yapacağını sıklıkla paylaşmaya devam ediyoruz. Özellikle kamudaki boşlukların doldurulması için bu sene hükümet gerekli çalışmalarını gerçekleştirdi ve Maliye Bakanlığı çok sayıda kamu kurumu için memur ve personel alımı yapabilmesi için izinleri vermeye devam ediyor.

Peki 2018 yılında kaç memur alınacak, kurumlara göre 2018 yılı memur alımı sayıları nedir? İşin Olsa ekibi olarak çok sık merak edilmekte olan hangi kurumun kaç memur alacağı detaylarını sizlere açıklıyoruz. Bu özel içeriğimiz ile kurumların ortalama olarak kaç kişilik memur ve personel alımı yapacağını öğrenebilirsiniz.

HANGİ KURUM KAÇ MEMUR ALACAK

2018 yılına girilmesi ile birlikte kamu kurumları ilanlarını yayımlamaya başladı. Peki bu sene hangi kurum kaç memur alımı yapacak? Memur atama haberlerine bakıldığında Milli Eğitim Bakanlığı - 20 Bin Kişi, Sağlık Bakanlığı - 36 Bin Kişi, Adalet Bakanlığı - 15 Bin Kişi, Diyanet İşleri Başkanlığı - 9 Bin 500 Kişi (6 Bin Kiş iDaha), Gençlik ve Spor Bakanlığı 10 Bin 900 Kişi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı - Bin 500 - 2 Bin Kişi, Üniversitelere - 4 Bin Kişi, Hastanelere - 7 Bin Kişi, Engelli Personel - 5 Bin Kişi, Emniyet Genel Müdürlüğü 16 - 20 Bin Kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri - 43 Bin Kişi, Jandarma Genel Komutanlığı 10 - 20 Bin, Sahil Güvenlik Komutanlığı - Birkaç Bin Kişi alımı yapacak olup. Yine yayımlanan performans raporlarına göre İçişleri Bakanlığı - 3 Bin 120 kişi, Türkiye İş Kurumu - Bin 750 kişi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı - Bin 108 Kişi alımı gerçekleştirecek olup yeni haberler gelmeye devam ediyor.

MEMUR ALIMLARINI BURADAN TAKİP EDİNİZ

Editör: TE Bilisim