İl Valilikleri tarafından kamuoyuna duyurulacak olan ilanlar kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görevlerini sürdürecek olan bekçi alımları gerçekleştirilmektedir. Bu sene geçtiğimiz seneden kalan 7 bin bekçi alımı yapılması beklenirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyuru da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile bekçi alımına 10 bin kişilik kadronun daha eklendiği ve toplam 17 bin atama yapılacağı müjdelenmişti.

Buna göre alım ilanlarında aranan şartlar hakkında geçtiğimiz aylarda kamuouna yeni bir duyuru yayımlanmış ve bekçi alımı şartlarında değişikliğe gidildiği belirtilmişti. Buna göre yeni ilanlarda en az ilköğretim mezunu olmak şartı aranacak iken Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartının da aranması beklenmiyor. Peki alım yapılacak olan iller nedir?

SOSYAL MEDYADAKİ KADRO DAĞILIMI İDDİASI

Birkaç gündür sosyal medya üzerinde bekçi alımı için ilk aşama da 7 bin kişilik atamanın yapılacağı ve hangi iller için kaç kişilik alım yapılacağının duyurulduğu söylenmektedir. İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız araştırmalarda resmi olarak her hangi bir kaynaktan duyurunun yapılmadığı ve hangi il için kaç kişilik bekçi alımının yapılacağının bilinmediğini belirtmek isteriz. Ancak yine de sızdırılmış olabileceğine karşın sizler için hemen aşağı bölüme hangi il için kaç kişilik bekçi kadrosunun ayrıldığı iddiasını paylaşıyoruz.

7 BİN BEKÇİNİN İLLERE GÖRE DAĞILIMI LİSTESİ BURADA

Editör: TE Bilisim