Dünden beri basın yayın organlarının büyük bir bölümünde en az lise mezunu KPSS şartı olmadan 10 bin 500 memur alımı yapılacağına yönelik çok sayıda haberler üretilmeye başlandı. Öyle ki konu hakkında neredeyse alakalı alakasız kategoriye sahip pek çok haber sitesi içerik yaptı.

Peki bu haberlerin doğruluk payı nedir? İşin Olsa ekibimize gelen yoğun istekler üzerine bu haberlerin değerlendirmesini yapacağız. İddia edilen haberlere göre KPSS şartı olmadan 10 bin 500 memur alımı yapılacağı belirtilmektedir. Adayların da en az lise mezunu olması isteniyor. Peki bu haberlerin doğruluk payı nedir?

ASKERİ PERSONEL ALIMLARINA MEMUR ALIMI DENİLDİ!

Çeşitli basın yayın organlarının yapmış olduğu haberleri incelediğimizde Milli Savunma Bakanlığının isminin geçtiği görülmektedir. Yani kamu kurumlarına en az lise mezunu KPSS şartsız masa başı memur alımı yapılmıyor. Dün yayımlanan ilan ile Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 10 bin uzman çavuş, uzman onbaşı ve sözleşmeli er alımı ilanı yayımladı.

İlgili siteler bu ilan dahil olmak üzere diğer tüm alımları birleştirerek 10 bin 500 kişilik memur alımı yapıldığını iddia etmektedir. Ancak doğru olan şudur ki Kara Kuvvetleri Komutanlığı memur alımı yapmıyor 10 bin askeri personel alımı yapıyor. İlgili, ilgisiz siteler askeri personel alımlarını da memur alımı olarak düşündüğü için 10 bin 500 kişilik memur alımı yapıldığını iddia etmiştir. Doğru ilanlar için lütfen İşin Olsa ekibimizi takip ediniz.

TÜM KAMU İLANLARI BURADA
TÜM ÖZEL SEKTÖR İLANLARI BURADA

TÜM ASKERİ İLANLAR BURADA

İşin Olsa / Özel Haber

Editör: TE Bilisim