ÖSYM tarafında beklenen KPSS-2015/2 tercih klavuzu yayınlandı. Kasım'ın 16'nda başlayan tercih işlemleri 25 Kasım günü son bulacak. Bu süre zardı içinde tercih yapacak adayların ÖSYM'nin resmi sayfasına girerek tercih klavuzunu inceledikten sonra başvurularını yapabilecekler.

Kamuya ilk defa atanacaklar için, bilmedikleriniz tüm yönetmelikleri ÖSYM'nin sayfasında bulabileceksiniz. Bilindiği üzere Kasım ayı içinde yapılacak olan tercihlerde Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına toplamda 2 bin 159 boş kadro pozisyonu için başvurular yapılacak. Başvuru yapacağınız kadrolara ilişkin tüm bilgiler http://www.osym.gov.tr/ adresinde açıklandı. ÖSYM'nin sitesine girerek sizlere uygun boş pozisyona başvuru yapmak için TC numaranız ve giriş şifrenizi bilmeniz yeterli olacak. giriş şifrenizi unuttuysanız yine ÖSYM'nin sayfasından kendinize yeni bir giriş şifresi oluştura bilir ve KPSS-2015/2 tercihinin anında yapabilirsiniz. 27-28 Eylül 2014 tarihinde yapılan KPSS sınavında her ne kadar az puan aldığınızı düşünüyor olsanız da tercih yapmak sizin hakkınız ve bu hakkınızı değerlendirmeyi unutmayın.

Tercihlerinizi sadece İnternet ortamından yapabileceksiniz. öncelikler tercih yapabilmeniz için 2014 yılında yapılan KPSS sınavına girmiş olmanız gereklidir. Daha önce girdiğiniz sınav puanları bu tercih aşamasında geçerli olmayacaktır. Sınav tercih olarak 27-28 Eylül 2014'teki puanlarınız sizlere seçim yapma hakkı tanıyacaktır.

 

Tercih yapacak adayların tercih klavuzu'ndaki kuralara göre en son 25 kasım 23,59'a kadar tercih yapma hakları vardır. Belirtilen güne kadar http://www.osym.gov.tr/ adresine TC kimlik numaranızla giriş yaparak tercihlerinizi yapacaksınız. Posta yoluyla yapılan tercihler kabul edilmeyeceğini unutmayın.

Editör: TE Bilisim