Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile iki senede bir lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı B Grubu düzenlenmektedir. Buna göre adaylar girmiş oldukları KPSS'den aldıkları paunlarla merkezi ya da açıktan atama ile kamu kurumlarına girmeye çalışmaktadır.

Yine her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile merkezi yerleştirme ataması gerçekleştirilmektedir. Bu senenin ilk merkezi yerleştirme ataması KPSS 2018/1'dir. Peki KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme memur ataması ne zaman yapılacak? KPSS 2018/1 hangi tarih de yapılacak?

KPSS 2018/1 TARİHİ DUYURULDU!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak olan KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme atamasının tarihi açıklandı. Buna göre en az lise mezunu adaylarının başvuru yapabileceği KPSS 2018/1 merkezi ataması 26 Haziran 2018 - 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Adaylar bu tarihler arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi üzerinden açılan kadrolar için tercihlerini gerçekleştirebilecektir. Büyük ihtimal ile onay ücretinin yine kalkmaması ve bu ücretin 15 TL olması beklenmektedir. Şu an için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS 2018/1 atamasında kaç kişilik memur atamasının yapılacağı bilinmemektedir.

Editör: TE Bilisim