Ülkemizde iki senede bir düzenlenmekte olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar katılmaktadır. Adaylar aldıkları puanlar ile merkezi yerleştirme atamaları ve açıktan atama ile kamu kurumlarına girmeye çalışmaktadır.

Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS her sene iki kere merkezi yerleştirme ataması yapılmaktadır. Bu senenin ilk merkezi ataması olarak bilinen KPSS 2018/1 büyük bir merak ile bekleniyordu ve sonunda beklenen büyük gün geldi. Merkezi atama başvuruları başlıyor.

BAŞVURU TARİHLERİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS tarafından yapılacak başvurularda adaylar KPSS 2018/1 merkezi ataması üzerinden müracaatlarını yapacak olup başvurular 26 Haziran'da başlayacak ve 5 Temmuz'a kadar devam edecektir. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile sisteme girerek başvurularını yapacaktır.

En az lise mezunu mülakat olmadan memur alımı yapılacak olup henüz kadrolar duyurulmadı. Devlet Personel Başkanlığına kamu kurumları kadroları iletti ve DPB onay verdiği kadroları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'ye iletti. Yani merkezi atama başvuruları yarın itibari ile başlayacağı için bugün gün içerisinde kesin olarak tüm kadroların kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Kadroların duyurulması ile birlikte www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere bilgi vereceğiz.