Ülkemizde her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından merkezi yerleştirme ataması gerçekleştirilmekte olup iki senede bir olmak üzere de lise, önlisans ve lisans mezunu adaylarına Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir.

Adaylar girmiş oldukları Kamu Personeli Seçme Sınavından aldıkları puanlar ile merkezi atamalara başvuru yapmakta ve merkez atama ile atanmaya çalışmaktadır. Buna göre 2018 yılında da merkezi atama yapılmaya devam edecek. Bu sene ilk merkezi atama KPSS 2018/1 olarak bilinmektedir. Peki KPSS 2018/1 en az lise mezunu memur ataması merkezi yerleştirme ne zaman yapılacak? Tarih duyurusu yapıldı.

TARİH DUYURULDU!

Devlet Personel Başkanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan görüşme sonucu KPSS 2018/1 merkezi atama tarihi duyuruldu. Buna göre merkezi atama tarihi bu sene 26 Haziran - 5 Temmuz aralığında gerçekleştirilecektir. İşin Olsa ekibi aracılığı ile de bu duyuru yapılmadan bilindiği üzere tahminlerimizi sizlere bu aralıkta olduğunu iletmiştir.

Buna göre 2016 yılında gerçekleştirilmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar elde ettikleri KPSS puanları ile merkezi atamaya başvuru yapabilecektir. Müracaatlarını gerçekleştirmek isteyen adayların 26 Haziran - 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemine girerek başvurularını gerçekleştirebilir.

Editör: TE Bilisim