Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme atama tercihleri başladı. Adaylar nitelik kodlarına ve mezuniyetlerine göre 14 Kasım 2017 - 23 Kasım 2017 tarihleri arasında merkezi atama da tercihlerini yapacak. Peki kadrolara göre tahmini olarak KPSS atama puanları nedir?

ORTAÖĞRETİM KADROLARI

Ortaöğretim için bu atama da oldukça düşük kadro ayrıldı. Hele ki sadece 2001 nitelik koduna sahip olan adayların atamaları çok zordur. Buna göre hizmetli, şoför ve memur kadrolarının puanları 88 ve üzeri olması beklenmekte olup yine teknisyen, veteriner sağlık teknisyeni, kaloriferci atamalarının da 85 - 90 ve zerinde olacağı tahmin ediliyor. Özellikle VHKİ atamaları 95 ve üzeri olabilir.

ÖNLİSANS KADROLARI

Önlisans atamalarında en çok şoför, memur ve tekniker kadroları rağbet görmekte olup en çok alımlarda bu kadrolar için yapılmaktadır. KPSS'den yüksek alan aday sayısı oldukça fazla olduğu için bu kadrolarda puanların 85'den aşağı düşmeyeceği tahmin edilmekte olup genel olarak atamaların 90 ve üzeri puan ile gerçekleşmesi beklenmektedir. VKHİ kadrolarında ise atamaların 90 puanın altına düşmesi çok nadir ihtimal olarak gözüküyor.

LİSANS KADROLARI

Lisans atamalarında mühendis ve avukat kadrolarının 88 - 89'den aşağısının atamasının oldukça düşük ihtimal olarak gözükmekte olup memur kadrolarından nitelikler değişiklik gösterdiğinden atamalar 80 puanın altına dahi düşebilir. 

KURUMLARA GÖRE ATAMALARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim