Ülkemizde iki senede bir olmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile lise mezunu ile lise 3 ve lise 4 sınıfı öğrencilerine Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmaktadır. KPSS sınavından alınan puanlar ile öğrenciler kamu kurumlarına atanmaya çalışmaktadır.

Kamu Personeli Seçme Sınavından elde edilen puanlar ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi yerleştirme atamaları yapılmaktadır ve adaylarda ilgili puanlar ile tercihlerine gerçekleştirmektedir. Atamalar ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde yapılmakta olup 2017 yılının ikinci merkezi yerleştirme ataması olan KPSS 2017/2 atamasında 208 ortaöğretim mezunu memur ataması yapılacak. Peki detaylar nedir?

208 ORTAÖĞRETİM MEZUNU ATAMA YAPILACAK

2017 yılının ikinci merkezi yerleştirme memur ataması olan KPSS 2017/2 ile ortaöğretim mezunlarına toplam 208 kişilik kadro tanındı. Adayların farklı bölümlerinden mezun olması ve gerekli evraklara sahip olması gerekmektedir. Buna göre bazı alım yapacak kurumlar ve pozisyonlar aşağıda verilmiştir.

ATAMA YAPACAK BAZI KURUM VE POZİSYONLARI

Bazı Kurumlar
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
DEVLET DEMİRYOLLARI TAŞIMACILIK A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
AMASYA ÜNİVERSİTESİ
EKONOMİ BAKANLIĞI
ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE VAGON SANAYİİ A..Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Bazı Pozisyonlar
TEKNİSYEN
ŞOFÖR
MEMUR
KALORİFERCİ
VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENİ
HİZMETLİ
LABORANT

BAŞVURULAR

Başvurular KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme atamaları kapsamında yapılacak olup adayların 14 Kasım 2017 ile 23 Kasım 2017 tarihleri arasında müracaatlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile yapacak olup yine sizlere konu hakkında İşin Olsa ekibi olarak bilgi vereceğiz.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim