Sağlık Bakanlığı bünyesinde ki boş pozisyonların doldurulması için KPSS 2016/6 tercihleri ile binlerce personel alımı yapıldı. Ancak FETÖ'cülerinde meslekten ihraç edilmesi ile zaten Sağlık Bakanlığında boşluk varken boş kadro sayısı daha da arttı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı KPSS 2016/7 tercihleri ile toplam 4 bin 984 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 28 Ekim 2016 tarihinde başladı ve 3 Kasım 2016 tarihinde sona erecek.

Başvurular Sona Eriyor

Sağlık Bakanlığının alacağı 4 bin 984 sözleşmeli personeller lise, önlisans ve lisans mezunu olması gerekiyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranırken lisans mezunlarının 2016, lise ile önlisans mezunlarının 2014 yılında KPSS sınavına girmiş olması gerekmektedir.
Başvuru yapmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 3 Kasım 2016 tarihi dahil olmak üzere başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru yapan adayların 15 liralık onay ücretini de ÖSYM'nin anlaşmalı olduğu bankalara ya da kredi kartı ile ödemesi gerekmektedir.

Alınacak olan 4 bin 984 sözleşmeli sağlık personeli kadroları lise, önlisans ve lisans mezunlarına eşite yakın düzeyde paylaştırılmıştır. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda bulunan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesine girmesi gerekmektedir. Bu siteyi ziyaret eden adaylar KPSS 2016/7 tercihlerine tıklayarak istedikleri kadroya KPSS'den aldıkları puanlar ile müracaat edebilir.

ais.osym.gov.tr
Editör: TE Bilisim