Ülkemizde bilindiği üzere yüz binlerce taşeron işçi çıkarılan taşeron yasası ile kadro alacak. Taşeron yasası ile kadro alacak olan tüm işçiler başvurularını 11 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirdi. Yapılan açıklamalara göre yurt geneli 900 bin civarı işçinin kadro başvurularını gerçekleştirdiği öğrenildi.

Kadro alacak ve almayacak işlerin büyük bir bölümü taşerona kadar başvurularını gerçekleştirdi. Buna göre halen hangi işçilerin kadro alacağı konusunda belirsizlikler sürerken KİT işçilerin kadro alamayacağı yönünde açıklamalar yapılıyordu ve hükümet bu konuya da el attı. Buna göre KİT'lere kadro verilecek. Peki KİT'lere kadro verilecek mi, ne zaman verilecek KİT'lere kadro detayları nedir?

KİT İŞÇİLERİNE KADRO DETAYLARI!

Buna göre ülkemizde KİT kurumlarında istihdam etmekte olan 50 bin civarı işçinin olduğu belirtilmektedir. 50 bin işiçinin de kamuya geçişi bekleniyor fakat bu konu hakkında tüm çalışmalar Hazine tarafından yapılacaktır. Bu yıl bütçe görüşmeleri tamamlandı ancak yine de Hazine Müsteşarlığı çalışmalarını sürdürecek ve 50 bin taşeron işçini kamuya geçişini kademe kademe yapacak.

Bütçe görüşmeleri tamamlandığı için 50 bin işçi kamuya bir anda geçemeyecek. Ancak Hazine Müsteşarlığı çalışmalarını tamamladıktan sonra işçilerin kamuya geçişleri kademe kademe yapılacak. Her kademeden sonra yeni bütçe çalışmalarının yapılması beklenmekte olup belli bir süre sonra tüm KİT işçilerinin de diğer taşeron işçiler gibi kamuya geçmesi beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim