Emniyet Genel Müdürlüğünde yeniden bekçi kadrosunun gündeme gelmesinden sonra atamalar yavaş yavaş başladı. Bilindiği üzere uzun süre önce İstanbul ili için bekçi alımları yapılmıştı. Bundan sonra 7 bin kişilik alımın yapılacağı duyurulmuş ve KHK kararı ile resmi gazetede ilan edilmişti.

Ancak 7 bin kişilik bekçi alımından her hangi bir ses seda çıkmazken geçtiğimiz gün yayımlanan resmi gazetede Olağanüstü Hal durumundan dolayı yeni bir Kanun Hükmünde Kararname daha çıkarıldı ve EGM'ye 7 bin 500 kişilik bekçi kadrosu daha ihdas edildi. Buna göre toplam 14 bin 500 kişilik alımın yapılacağı öğrenildi.

14 BİN 500 BEKÇİ ALINACAK

Resmi gazetede ilan edilen bildiriye göre Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin 500 kişilik bekçi kadrosu daha ihdas edildi. Daha öncede 7 bin kişilik kadro ihdas edilmişti. Yani Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 14 bin 500 kişilik bekçi alımı yapabilirsin talimatı verildi fakat henüz ilan yayımlanmadı. Peki ilanlar yayımlandığında bekçi için aranan şartlar ne olacak, kimler başvuru yapabilecek.

ARANACAK ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak

Geçmiş bekçi alımında yukarıda belirtilen şartlar aranmıştı. Yeni bekçi alımı ilan edildiğinde yine bu şartlar mı aranır bilinmiyor fakat büyük bir ihtimal ile bu şartların aranacağı tahmin edilmektedir.

BEKÇİ MAAŞLARI, GÖREVLERİ, KIYAFETLERİ VE TÜM SORULAR