Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları Maliye Bakanlığı bütçesi ya da döner sermaye bütçesi ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur ile personel alımı gerçekleştirmektedir. Ancak pek çok kurum bilindiği üzere yaş şartı koymaktadır. Kimi kurum 27 yaş kimi kurum 28 yaş kimi kurum ise 35 yaşını doldurmamış olmak ya da gün almamış olmak ibareleri ile ilanlarını yayımlamaktadır.

Kamu kurumlarında memur olmak isteyen adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girmekte ve aldıkları puanlar ile atanmaya çalışmaktadır. Ancak pek çok kişi yaş şartından mağdur olduğunu dile getiriyor. Peki yaş şartlarında esnetilme yapılacak mı?

YAŞ ŞARTLARI DEĞİŞTİRİLECEK Mİ?

Kamu kurumları memur ve personel alımı yaş şartlarında aralıklarla değişikliğe gidiyor. Buna göre pek çok kurum yaş şartlarında esneme yapıyor ancak genel olarak 1 - 2 yaş esnetiliyor. Asker ve polis alımlarında yaş şartının 27, 28'i geçmemesi bekleniyor ancak bazı kurumların düz memurlukta 35 yaşından gün almamış olmak, doldurmamış olmak vb. gibi ibareleri adaylar tarafından kaldırılması isteniyor. İşin Olsa ekibi olarak bizlerde adayların mağduriyetinin asgari düzeye indirilmesini umut ediyoruz.

Editör: TE Bilisim