Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurumları her sene normal memur alımları gerçekleştirdiği gibi yine şehit ile gazi yakını alımları da yapmaktadır. Kamuya normal memur alımlarında yaş şartının 35 ve gazi ile şehit yakını atamalarında sınırın 45 olduğu bilinmekte olup yeni yapılan duyuru ile adaylara müjdeli haber verildi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklama da kamuya 3173 sayılı kanun kapsamında alımı yapılan şehit ile gazi yakını atamalarında adayların yaş şartı olan 45'i doldurmamış olması gerektiğini belirterek bu şartın kaldırılacağını söyledi.

YAŞ ŞARTI KALDIRILACAK

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklama da kamuya şehit ile gazi yakını atamalarında aranmakta olan 45 yaş şartı sınırının kaldırılacaği belirterek kamuya alımlarda şehit ya da gazi yakınının anne, baba, kardeşinin atanmaması durumun da bu hakkı eşi ya da çocuklarının kullanacağı belirtildi. Peki normal memur atamalarında yaş şartı kaldırılacak mı?

NORMAL MEMUR ATAMALARI NASIL OLACAK

Normal memur atamalarında adayların 35 yaş sınırını geçmemesi gerekmektedir. Özellikle sosyal medya aracılığı ile seslerini duyurmak isteyen adaylar bu yaş şartının kaldırılmasını talep etmektedir. Bu yaş şartının kaldırılıp, kaldırılmayacağı ya da yükseltilip yükseltilmeyeceği konusunda net bir bilgi yok.

TÜM KAMU HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim