Kamuya 97 Bin Personel Alınacak

2016 yılında kamuya toplamda 97 bin alım gerçekleştirilecek. işsizlik oranlarının son 7 ayın zirvesine çıktığı ülkemizde Maliye Bakanı Naci Ağbal, işsizlerin yüzünü güldürecek haber verdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılında istihdam edilmek adına 97 bin personel alınacağını resmen duyurdu.

 

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşme sonuçlarına ilişkin bilgiler veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, bununla birlikte 2016 yılında alınması planlanan personel sayısına açıklık getirdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, hedef olarak 18 milyar bütçe gerçekleşti derken, Kurumlar vergisi 33.4 milyar TL, Gelir vergisi 85.8 milyar TL, KDV 46.4 milyar TL, Motorlu taşıtlar vergisi 8.9 milyar TL ve katma değer vergisi 74.4 milyar TL olarak gerçekleşti dedi.

 

1 Kasım seçimleri sonunda açıklanan memur alımlarından sonra, bir büyük müjde ise Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Kamuda bir çok istihdam yapılacağı müjdesini veren Bakan Ağbal, yeni hazırlanacak olan 2016 bütçesinde vatandaşlarımıza götürmek için çalışıyoruz açıklaması yaptı. Vatandaşlara seçim dönemlerinde verilen vaatlere ilişkin, 2016 bütçesi verilmiş olan sözlerin yerine getirilmesi bütçesi olmuştur ve açıkladığımız gibi, 2016 yılı içerisinde 97 bin personel alımları gerçekleşecektir.

 

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın bu açıklamalarından sonra herkes kamuya ne zaman personel istihdamı yapılacağını konuşmaya başladı. KPSS ve Açıktan atamalarla birlikte bir çok kamu kuruluşlarına belli aralıklarla istihdamı karşılamak adına 97 bin personel alımı gerçekleşecek. 97 bin personel alımı için yeni gelişmeler yaşandığı an, sizlerle paylaşacağız. En güncel iş ilanlarını www.isinolsa.com adresinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim