FETÖ'nün darbe girişiminin ardından KHK ile çıkan kararlar neticesinde her gün flaş açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Memurluktan ihraç edilenler kadar personel alımı yapılması beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu müjdeli bir haber vererek kamuya toplam 60 bin yeni memur alımı yapılacağını duyurdu. Üstelik hangi sektöre de alımların yapılacağı belirtildi.

Hangi Kurumlara Alım Yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında kamuda istihdam etmek üzere toplam 60 bin yeni memur alımı yapılacağını duyurdu. Peki alınacak olan memurlar hangi kurumlarda görev yapacak.

Yapılan açıklamaya göre 60 bin yeni memur alımının Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü için yapılması beklenmektedir.
Bu alımlardan farklı olarak kamuda bilindiği gibi on binlerce FETÖ'cü ve diğer örgütlere mensup kişiler ihraç edildi. Bu kişilerin yerlerinin doldurulması için memur alımlarının yapılması bekleniyor. Ancak şu  anda operasyonlar halen devam ettiği için hangi kuruma toplam kaç yeni memur alımı yapılacağı bilinmiyor. İlerleyen aylarda konu hakkında açıklama yapılırsa sizleri bilgilendireceğiz. 2017 yılı içinde tüm kamu kurumları boş bulunan poisyonlar için memur alımı yapacak. Ancak bu sefer ki alımlar diğer yıllara oran ile daha az olabilir.