Ülkemizde bilindiği üzere engelli kişilerin hayata kazandırılması ve meslek sahibi edilmeleri için bulunan kanunlar ile özel sektör, kamu kurumları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere belirli sayılar kadar engelli memur alımı yapması zorunludur.

Her sene özel sektörde binlerce engelli personel alımı yapıldığı gibi kamuda da engelli memur ataması gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından kamu kurumlarına engelli memur atamasına ilişkin müjdeli bir duyuru yapıldı. Peki detaylar nedir.

5 BİN 500 MEMUR ALINACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından verilen müjdeli haber de 2018 yılı içerisinde 5 bin 500 kişilik engelli memur atamasının yapılacağı belirtildi. Yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya önceki yıllarda kamu kurumlarında sadece 5 bin 777 engelli memur bulunurken şimdi bir senede bu kadar atamanın yapılması için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan kamuya ataması yapılacak olan 5 bin 500 memurun hangi kurumlarda görevlendirileceği net olarak bilinmiyor fakat alımların 500'ü Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında yapılacak olup geriye kalan 5 bin kişilik atamanın ise kamu kurumlarının ihtiyaçları doğrultusunda paylaşılması beklenmektedir. Atama ilanları geldikçe sizleri bilgilendireceğiz.

DİĞER ATAMALARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim