Ülkemizde bilindiği üzere her sene özel sektör ve kamu kurumları için memur ile personel alımı ilanları yayımlanmaktadır. Engelli adayların da hakkının aranması için hükümet özellikle özel sektör firmalarına çalıştırdıkları işçi sayısının belirli bir oranına kadar da engelli personel çalıştırması gerektiği koşulunu sunmaktadır.

Bu koşula uymakta olan özel sektör firmaları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere farklı pozisyonlar için engelli personel alımı gerçekleştirmektedir. Yine kamu kurumları da alımlarını sürekli olarak sürdürüyor. Bu sene kamuya kaç kişilik alımın yapılacağı yönünde İşin Olsa ekibimize gelen sorulardan dolayı bu özel içeriği ürettik. 2018 yılında kamuya kaç engelli memur alınacak.

5 BİN ENGELLİ MEMUR ALINACAK

Hükümet ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gelen açıklamaya göre 2018 yılında kamuya 5 bin engelli memur ve personel alımı yapılacağı öğrenildi. Buna göre alımların aralıklarla yapılması ve 2018 yılının sonuna kadar toplam en az 5 bin kişilik engelli personel alımının gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Peki hangi kurumlar alım yapacak.

Şu an için hangi kurumun kaç kişilik engelli memur alımı yapacağı bilinmiyor ancak özellikle merkezi atamaya az bir tarih kala kamu kurumları engelli memur alımları için pozisyonlarını Devlet Personel Başkanlığına bildirecektir. Bizlerde elimize geçen kadroları sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz. Lütfen sitemizi engelli atamaları için takip ediniz.