Ülkemizde özel şirketler ile kamu kurum ve kuruluşları çalıştırdıkları personelin bir bölümü kadar engelli personelde çalıştırmaktadır. Engelli personel alımları için hükümet pek çok konuda kanun çıkartmıştır ve alımların engelliler içinde yapılması gerektiğini duyurmuştur. Peki şu anda kamuda kaç engelli memur çalışıyor. İşte tüm detaylar.

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya Açıklama Yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ülkemizde ki engelli kişi ve memur sayısı hakkında resmi açıklama yaptı. Buna göre açıklanan verilerden ülkemizde toplam 4 milyon 876 bin engelli kişi olduğu öğrenildi. Bu engelli olan kişilerin en az bir bölgelerinde engeli bulunmaktadır. Yani ülkemizin %7'ye yakın kısmının engelli olduğu öğrenilmiş oldu.

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya yaptığı açıklamasında 2002 yılında kamuda ki engelli memur sayısının 5 bin 777 olduğunu belirtirken şu anda kamuda toplam 50 bine yakın engelli memur olduğu duyuruldu. Aynı zamanda şirketlere de engelli personel alımları hakkında kanunlar çıkartılmakta olup 475 bin 452 kişinin evde bakım hizmetlerinden yararlandığı belirtildi. Yine Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ülkemizde toplam 605 bin 394 kişinin de engelli maaşından yararlandığını duyurdu. Engelli adayların hayata kazandırılması kamuda ve özel şirketlerde çalışması için görüşmeler yapılmakta olup. Pek çok engelliye evde bakım hizmetleri sunulmakta aynı zamanda engellilere bakan kişilere maaşlar verilmektedir.
Editör: TE Bilisim