Hükümet uzun bir süre önce harekete geçerek kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verileceğini belirtmişti. Söz konusu görüşmeler Maliye Bakanlığı ile olumlu yönde geçmiş ve maaş anlamında her hangi bir sakıncanın olmayacağı ifadeleri kullanılmıştı. Uzun süredir yapılmakta olan çalışmalar devam ediyor fakat bir türlü sonuç alınamadı. Peki son durum hakkınad bilgi var mı? Taşeron işçiler ne zaman kadro olacak

2017 Yılı İçerisinde Olabilir

Bilindiği gibi aylar öncesinde eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kamuda çalışan taşeron işçilere kadro süresinin neredeyse bitmeye yakın olduğu fakat bazı giderilmesi gereken prüzlerin olduğunu belirterek söz konusu çalışmanın 2017 yılı içerisinde gerçekleşeceğini söylemişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamasınad söz konusu sürecin çok uzatıldığı ve taşeron işçilerin AKP yerine CHP'ye oy vermeleri gerektiğini dile getirmişti. Temmuz 15'de darbe girişiminin sürece olumsuz yönde etki ettiği ve taşeron işçilere kadro sürecinin görüşülmediği tahmin ediliyor. Sosyal medya da yapılan yorumlara göre 2017 yılının ilk üç ayında taşeron işçilere müjdeli haberin verileceği söylenmektedir. Tabi bu sadece bir söylentiden ibaret olup her hangi bir resmi açıklama olmadığı için gerçeklik payının olup olmadığı tartışılabilir.
Editör: TE Bilisim