Toplu sözleşme için düğmeye basılmasından hemen sonra Kamuda bulunan ve görev yapanlar içinde önemli bir sürecin içine girildi. Buna göre Kamuda mezarda emeklilik kenara kalkacak ve yıpranma sistemi düzenlenecek işte ayrıntılar.

Sosyal Güvenlik kurumu (SGK) sağlık sektöründe çalışanlar için emeklilik ve yıpranma hakkını kimler kazanacağına dair bir komisyon kuracak. Hangi sağlık sektöründe kimler yıpranma payı ve emeklilik hakkına sahip olacak? yapılan çalışmayla birlikte kamuda sözleşmeli personellerin yapması gereken işlere göre bulunan bazı mühendisler ise memur kadrolarına geçiş yapacak. Devlet Personel Başkanlığı (DPB) memur sendikaların birer yazı göndererek kendi bünyesinde bulunan personelleri için hazırlıklarını yapmasını talep etti.

Varan 1: SÜREKLİ İŞÇİYE MEMUR KADROSU: yukarıda açıkladığız üzere SGK bünyesinde oluşturulacak olan komisyon sürekli işçi” kadrolarında faaliyet gösterenleri sözleşmeli kadrolara, diğer idareleri ise memur kadro bölümüne, tam zamanlı 4/C olarak hizmet çalışması yapanlar ise sözleşmeli personel pozisyonuna aktarılacak.

Varan 2: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YIPRANMA HAKKI: Artık (yıpranma hakkı) yararlandırılacağı belirlenecek.

Varan 3 İZİNLER ERTESİ YILA DEVREDECEK: KİT’lerdeki sözleşme ile çalışan personel, bulunduğu yıl içinde kullanamadığı senelik izinlerini diğer yıl kullanabilmesi için çalışılacak. bu grupta temel ücret yeniden düzenlenecek.

Varan 4: DÖNER SERMAYE KATSAYILARI DEĞİŞECEK: Sağlık çalışanı olarak Üniversitelerde görev yapanlar ise döner sermaye ve gelirlerden yapılacak olan ek ödeme ile dağılımın yapılmasına göre ünvan katsayısı, kadro ve göreve göre yeniden düzenlenecek.

Varan 5: POSTACI YAŞ SINIRI 60’A ÇIKIYOR: 55 olan Postacı yaş sınırı PTT'de 60 olacak.

Varan: CUMA NAMAZI İÇİN ÖĞLE TATİLİ: Her memurun sıkıntısı olan Cuma namazı için öğle mesai süresi değişimi değişecek