Ülkemizde her sene özel sektöre ve kamu kurumlarına on binlerce engelli memur ile personel ataması yapılmaktadır. Özel sektör firmaları çalıştırdıkları işçinin belirli bir oranı kadar kendi bünyelerinde engelli personel çalıştırmak zorundadır. Aynı durum kamu kurumları içinde geçerli olup kamu kurumlarında farklı pozisyonlarda çok sayıda engelli memur istihdam edilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda bakanlık ile kamu kurumları açık pozisyonlarını tespit ederek Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına göre ve puansız olarak atama kurasına göre kamuya memur alımları gerçekleştirmektedir. 2018 yılında engelli memur alımına ilişkin duyuru yapıldı.

2018'DE 5 BİN 500 MEMUR ATANACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından kamu kurumlarına engelli memur ve personel alımına ilişkin önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan bu duyuruya göre 2018 yılında toplam 5 bin 500 kişilik engelli kamu personeli atamasının yapılacağı duyuruldu. Buna göre alımların 500'ü Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görev yapacaktır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından yapılan duyuruda kamuda engelli memur sayısı 5 bin 777 iken bu sayının 50 binin üzerine çıkartıldığı ve 2018 yılında 5 binin üzerinde engelli personel atamasının daha yapılacağı söylendi.

TÜM ATAMALARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim