Kurban Bayramının gelmesine artık sayılı günler kaldı. Kamu çalışanlarına tatilin kaç gün olacağı konusunda tartışmalar sürmeye devam etmekteydi. Pek çok kaynaka tatilin 9 gün olacağı beliritlmiş olsa da resmi açıklamanın henüz Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyurulmamasından dolayı tatilin 8 gün olabileceği belirtilmekteydi. Buna göre beklenen açıklama sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu ve tatilin kaç gün olacağı belirtildi.

DPB Açıkladı Tatil 9 Gün!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesinde yapılan duyuru ile kamu çalışanlarının 16 Eylül 2016 tarihinde tam gün idari izinli sayılacakları belirtildi. Bu açıklama ile kamu çalışanlarına Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağı resmen yayınlanmış oldu.

Akdeniz ve Ege kıyılarında ki doluluk oranının arttığı basında çıkan haberler ile belirtilmişti. Cuma günü kamu çalışanlarının idari izinli sayılmaları ile tatilin 16 Eylül 2016 tarihinde de devam edeceği öğrenildi.

Böyle bir haberin gelmesini tüm kamu çalışanları beklemedeydi ve Kurban Bayramına son bir buçuk hafta kala böyle bir haberin kamuoyu ile paylaşılması oldukça sevindirici oldu. Söz konusu belirlenmiş olan tarihlerde ilerleyen günlerde her hangi bir değişikliğin yapılmayacağı tahmin edilmektedir.
Editör: TE Bilisim