Kalkınma Bakanlığı 50 Memur Alacak
Kalkınma Bakanlığı memur alımı gerçekleştiriyor. Kalkınma Bakanlığı bünyesinin memur personel ihtiyacını karşılamak üzere çeşitli pozisyonlarda toplamda 59 adet Memur alımı yapıyor. Sizde Kalkınma Bakanlığı ailesine iş başvurusundan bulunmak için haberimizin devamını inceleyiniz.
Kalkınma Bakanlığı yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan memur ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda toplamda 50 adet Uzman Yardımcısı alıyor. Alınacak olan Uzman Yardımcılarının kadroya girebilmeleri için Kalkınma Bakanlığı'nın düzenlediği Giriş Sınavına girerek Başarılı olması gerekmektedir. Giriş SInavına girebilmek için Kalkınma Bakanlığı'nın aradığı bazı şartlar vardır. Sİzde Aranan şartlara ulaşmak için, kadro sayısına ve başvuru bilgilerine ulaşmak için alt kısımda verilen bilgileri inceleyiniz.
KADROLAR:
 - İktisat : 15 Kişi
 - İşletme : 9 Kişi
 - Maliye: 2 Kişi
 - Kamu Yönetimi:3 Kişi
 - Uluslararası İlişkiler: 2 Kişi
 - Hukuk:2 Kişi
 - İnşaat Mühendisliği:2 Kişi
 - Elektrik- Elektronik Mühendisliği:3 Kişi
 - Endüstri Mühendisliği:11 Kişi
 - Harita Mühendisliği:1 Kişi
Olmak Üzere toplamda 50 adet uzman Yardımcısı alınacaktır. 
GENEL ŞARTLAR:
     - 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde yer alan şartları taşıyan adaylar,
     - En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Bakanlıkça belirlenen ve sınav duyurusunda ilan edilen bölümlerinden mezun olması,
     - henüz 35 yaşını doldurmamış olan adaylar ( Giriş sınavının ocak ayı itibari ile ),
     - 2014 ve 2015 yıllarında ÖSYM Tarafından düzenlenmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 veya üzeri puan almış olan adaylar ( her bölümün kpss puan taban şartı başka olup bunlara ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz),
     - İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden en az biri için sınav tarihinden önceki beş yıl içinde yapılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az yetmiş (70) puan almış olması gerekmektedir.
BAŞVURULAR:
Başvuruda ulunacak olan adaylar, 16 Kasım 2015 tarihi ile 30 Kasım 2015 tarihleri arasında mesai saati bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Şahsen veya Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.