2 Nisan 2018 tarihi itibari ile ülkemizde 900 bin civarı taşeron işçiye kadro verildi. Buna göre kadro alan işçiler alt iş veren firmaları ile muhatabını kesti ve devlet güvencesi altına girdiler. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile kadro verilen taşeron işçilere ikramiye ödemesinin de yapılacağı belirtilmişti.

İlk yapılan açıklamalar ile taşeron işçilere 52 günlük prim ödemelerinin verileceği belirtilmişti. Peki taşeron işçilere ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak, taşerona 52 günlük maaş para ödemesi ne zaman yatırılacak? İşin Olsa ekibi olarak yayımlanan tüm açıklamalar ve detayları sizler için paylaşıyoruz.

İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Kamu kurumlarına giren ve devlet güvencesi alan taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ödemesi yapılacak. Peki ikramiye ödemeleri ne zaman yatırılacak? Buna göre ikramiye ödemelerinin ne zaman verileceğine ilişkin her hangi bir bilgi yok. Ancak ülkemizde genel olarak ikramiye ödemeleri bayram dönemlerinde yatırıldığı için bu senede bayrama yakın ödemelerin yapılması bekleniyor.

Yine ikramiye ödemelerinin tek seferde değil iki parça halinde yatırılması ön görülmekte olup iki ödemenin de bayrama yakın tarihlerde işçilerin banka hesaplarına yatırılması beklenmektedir. Yine konu hakkında hükümetten açıklama beklenmekte olup açıklama geldiğinde www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim