Kamu kurumlarında alt iş verenler aracılığı ile taşeron olarak istihdam etmekte olan bir milyon civarı taşeron işçi için hükümet büyük bir çalışma yaptı ve işçilere kadrolarını 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile verdi. Öncelikle başvurular kabul edildi, incelemeler yapıldı, sınavlar düzenlendi ve kurumlar kadroları dağıttı.

Buna göre yeni yapılan açıklamalar ile Türkiye geneli toplam kaç taşeron işçinin kadro aldığı öğrenildi. Peki hangi kurum kaç taşeron işçiye kadro verdi, toplam kaç taşeron işçi kadro almaya hak kazandı. Tüm detayları www.isinolsa.com ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

900 BİN İŞÇİ KADRO ALDI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da 4C'den 4B'ye geçirilen ve mevsimlik işçilerinde dahil edilmesi ile toplam 900 bin işçiye devlet garantisi verildiği belirtildi. Yani kurumlar toplam 900 bin kişiyi bünyesine katmış oldu. Peki hangi kurum kaç taşerona kadro verdi.

Tüm kurumların listesi paylaşılmadı ancak en çok taşeron işçiye kadro veren kurumlar açıklandı. Buna göre Sağlık Bakanlığı 148 bin 489, Gençlik ve Spor Bakanlığı 35 Bin 697, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 31 bin 991, Milli Eğitim Bakanlığı 31 bin 908, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 7 Bin 480, İstanbul Üniversitesi 3 bin 734 taşeron işçiye kadro verdi.

Editör: TE Bilisim