Hükümet, Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı çalışmalar sonucunda taşeron yasası yürürlüğe girdi ve 2 Nisan 2018 tarihinde taşeron işçilere kadrolar verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile 900 bin işçiye devlet güvencesinin verildiği belirtildi.

Buna göre 900 bin işçiye devlet güvencesi verildi ancak yurt genelinde çalıştığı kurumdan ya da pozisyondan dolayı bazı işçiler kadro alamadı. Peki kadro alamayan taşeron işçiler için çalışma var mı? Kadro alamayan taşeron işçilerine seçim öncesi müjde verilerek bu işçilere de kadro verilir mi?

TÜM TAŞERONLAR KADRO İSTİYOR

Kadro verilmeyen taşeron işçileri büyük bir bölümü işsiz kaldı. Bilindiği üzere alt iş veren firmalar taşerona kadro verilmesinden dolayı bundan sonra para kazanamayacak. Bu sebepten dolayı pek çok alt iş veren firma kapandı ve işçiler işsiz kaldı. Sadece kadro verilmeyen pozisyonlarda kamu kurumlarında işçi tahsis eden firmalar kapanmadı ve bu firmalardaki işçiler işlerine devam ediyor ancak kadro alamayan tüm işçiler alt iş verenler ile muhatabını keserek devlet güvencesi istiyor. Buna göre kadro alamayan taşeron işçiler için çalışmanın olup olmadığı ya da kadronun verilip verilmeyeceğine yönelik her hangi bir bilgi yok fakat pek çok sendika hükümet ile görüşme talebinde bulunarak tüm taşeronların kadro alabilmesi için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Editör: TE Bilisim