İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyaç duyduğu farklı sınıflar için askeri personel alımları gerçekleştirmeye devam ediyor. Jandarma Genel Komutanlığı da EGM'ye benzetilmeye başlandığı için farklı farklı sınıflar oluşturuldu ve alım sayıları artırıldı. Ancak bir türlü Jandarma Özel Harekat JÖH sınıfı için her hangi bir ilan yayımlanmadı.

Jandarma Genel Komutanlığının yakın tarihler içerisinde Jandarma Özel Harekat JÖH branşı için alım yapması bekleniyordu. Beklenen uzman erbaş alımı ilanı yayımlandı ancak alım JÖH için yayımlanmadı. Peki JÖH alımı ne zaman yapılacak, tarih belli oldu mu?

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığından yeni yayımlanan ilanda farklı sınıflar için 3 bine yakın uzman erbaş alımı yapılacağı öğrenildi. Yani merakla beklenen Jandarma Özel Harekat JÖH ve Asayiş Emniyet Jandarması için her hangi bir ilan yayımlanmadı. Peki bu sınıflar için alımlar ne zaman yapılacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyuruda her sene 25 bin 30 bin askeri personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. İlk defa uzman erbaş alımına ilişkin bu sene ilan yayımlandığından dolayı önümüzdeki süreç içerisinde hazırlanacak ilanların kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.

İlan Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim Mobil Uygulama: İşin Olsa Mobil Uygulaması (Android - iOS)