Bilindiği üzere bir süre önce İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlanan Jandarma Genel Komutanlığında pek çok değişiklikler yapıldı. Öncelikle Jandarma personellerinin kıyafetleri değişti, görev bölgelerinde değişiklikler yapılmaya başlandı ve JÖH ile PÖH birlikleri beraber operasyonlar düzenleme başladı.

Şimdi de Jandarma Genel Komutanlığında ki kadın askeri personel sayısının artırılması talep ediliyor. Şu anda Jandarma da bulunan kadın askeri personel sayısı erkek askeri personel sayısının neredeyse yüzde biri civarında seyir etmekte olup bu oranın yüzde 10 civarına yükseltilmesi talep ediliyor. Eğer kadın askeri personel sayısı yüzde 10 civarına çıkarılırsa 8 bin kadın subay ve astsubay alımının yapılması bekleniyor.

8 BİN KADIN PERSONEL ALINACAK MI?

Jandarma Genel Komutanlığı 2018 yılının sonuna kadar 8 bin kadın askeri personel alımı yapacak mı? Şu an için sayı konusunda net bir bilgi yok ancak kadın subay ve astsubay alımlarının başlatılması beklenmekte olup Jandarmada ki kadın askeri personel sayısının en az belirli bir oran ile artırılması beklenmektedir.

İşin Olsa ekibi olarak bizler bu sene kadın askeri personel alımı ilanlarının yayımlanacağını tahmin etmekteyiz. Eğer sizlerde kadın subay ve astsubay alımı ilanlarının kamuoyuna duyurulmasını bekliyorsanız İşin Olsa sitemizi takip ederek gelişmelerden yakından haberdar olabilirsiniz.

Alım İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim