İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı bu sene içerisinde sadece subay ve astsubay alımı ilanı yayımladı. Bu alımlardan hariç uzman sınıfı için her hangi bir ilan yayımlanmadı. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı alımları ne zaman yapacak derken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu merak ile beklenen açıklamayı yaptı ve Jandarma Genel Komutanlığının 25 bin, 30 bin askeri personel alımı yapacağını müjdeledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bu duyurunun yapılması ile Jandarma Genel Komutanlığının 25 bin, 30 bin askeri personel alımı yapacağı öğrenilmiş oldu. Peki askeri personel alımları ne zaman yapılacak, hangi tarihler aralığında ilanlar yayımlanacak? Öğrenilen detayları siz değerli www.isinolsa.com okurlarına açıklıyoruz.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu her sene Jandarma Genel Komutanlığının 25 bin ile 30 bin kişilik personel alımı yapacağını duyurdu. Bu sene subay ve astsubay rütbeleri için alımlar yapıldı. Öyle ki şimdi gözler uzman erbaş alımlarına çevrildi. İlanların hazırlandığı ve yakın zaman içerisinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor. İlanlar yayımlandığında konu hakkında detayları sizler ile paylaşacağız.

Yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyuru ile Jandarmanın 2021 yılına kadar profesyonel hale geleceğini söyledi. Öyle ki artık er rütbeli askerler tamamen Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'ya alınacak ve Jandarma Genel Komutanlığı tıpki Emniyet Genel Müdürlüğü EGM gibi profesyonel hale getirilmiş uzman personellerden oluşacak.

Editör: TE Bilisim