İç güvenlik konusunad önemli operasyonlar yapan ve basında her gün geniş yankı uyandırmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı açık pozisyonları için uzman erbaş ve uzman çavuş askeri personel alımları gerçekleştirmektedir.

Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımlarında ilanlar kuvvet komutanlığı tarafından hazırlanmakta ve yayımlanması için resmi internet sitesinde yer alan personel temin bölümü aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır. Buna göre artık yayımlanacak ilanlarda düzenlemeye gidildi.

ASKERLİK ŞARTI OLMAYACAK

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş ya da uzman çavuş alımlarında askerlik şartı aranmaktaydı. Bu şart ile adayı askerliğini yapmış olması ve üzerinden 3 yıldan fazla sürenin geçmemiş olması istenmekteydi. Yine askerlik görevine devam edenler ise belirlenmiş olan tarihe kadar terhislerini alıyorsa başvurularını gerçekleştirebilmekteydi. Artık düzenlemeye gidildi ve Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımlarında aranan askerlik şartı kaldırıldı.

Yine yaş şartı konusunda da düzenlemeye gidildi. Bilindiği üzere Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımlarında adayların 25 yaşını doldurmamış olması gerekmekteydi. İlgili yaş şartı da iki yaş daha yükseltildi ve 25 yaş şartı 27'ye yükseltilmiş oldu. Buna göre artık yayımlanacak olan ilanlarda yaş şartı esnetilmiş olacak ve askerlik şartı aranmayacaktır.

TÜM ASKERİ PERSONEL İLANLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim