Türkiye'nin dört bir yanında bulunan il, ilçe ve belde belediyeleri başta olmak üzere çok sayıda kamu kurumunda itfaiye eri personeli görev yapmaktadır. İtfaiye eri personelleri yangınlarda öncelikle can güvenliğini korumaya çalışmak, yangına müdahale etmek ile görevlidir.

İtfaiye eri personelleri sadece yangınlarda görev almamakta yine arama ve kurtarma operasyonlarında da itfaiye memuru personelleri görev almaktadır. Peki itfaiye eri memuru nasıl olunur? İtfaiyeci olmak isteyen adaylarımız için İşin Olsa ekibi olarak itfaiye eri olmak isteyenlere bu içeriği hazırladık.

NASIL İTFAİYECİ OLUNUR?

İtfaiye eri olabilmek için öncelikle adayların lise, ön lisans veya lisans mezunu olması ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girmesi gerekmektedir. KPSS'den alınan puanlar ile adaylar açıktan atama ya da merkezi atama ile atanmaya çalışması gerekmektedir.

İtfaiye eri alımlarında farklı sertifikalar istemektedir. Kurumlara göre çok farklı sertifikalar istendiği için genel olarak aranan belgeleri sıralıyamıyoruz. Genel olarak aşırı şart aranmamaktadır adayların en az lise mezunu olması, sicili uygun olması, fiziği uygun olması yeterlidir ancak bazı kurumlar Arama Kurtarma eğitimine Katılım Belgesi, Afet Bilinci Eğitimi Sertifikasına Sahip Olmak , Temel Yangına Müdahale Eğitimine Katılım Belgesine Sahip Olmak , İlk Yardım Eğitimine Katılım Belgesine Sahip Olmak , Takım Çalışması Eğitim Sertifikasına Sahip Olmak , Stres Yönetimi Eğitim Sertifikasına Sahip olmak, Kriz Yönetim eğitim Sertifikasına Sahip Olmak gibi şartlar aranmaktadır.