İŞKUR’dan İşçi Alımlarında Yapılan Sınav Sonuçlarına İlişkin Açıklama

Geçtiğimiz günlerde verdiğimiz bir haberde TCDD'nin 7 ayı aşkın bir zamandır süreci devam eden işçi alımından bahsetmiştik. Binlerce aday TCDD’nin sınav sonuçlarını açıklamasını bekliyor. Ancak hala TCDD tarafından bu konuda bir açıklama yapılmadı. Bazı adayların TCDD’nin bu tutumu yüzünden hem KPSS tercihlerine hem de TCDD’ye yerleşmeleri söz konusu oldu.

"Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te işçi alımlarını belirleyen bu sürece bir düzenleme getirilmek istendi. Yönetmeliğe bakınca şu şekilde örnekler görebiliriz,

Söz konusu yönetmeliğin 17. Maddesinde İŞKUR aracılığıyla işçi alan bir kurumun İŞKUR'un aday listelerini bildirmesinden itibaren 30 gün içinde sınav yapmalıdır ifedeleri yer alıyor. İlgili hüküm şu şekildedir:

"(2) Sınav, kamu kurum ve kuruluşlarınca, Kurum tarafından gönderilen listelerin ulaşmasını müteakip otuz gün içinde yapılır."

Aynı zamanda yönetmeliğin 19. Maddesinde başka bir önemli belirlemeye daha değiniliyor. Buna göre;

"Yapılan sınav sonucunda, asıl ve yedek liste belirlenir. Sınav sonuçları, sınavın bitiminden itibaren yedi gün içinde talepte bulunan kamu kurum ve kuruluşları tarafından herkesin görebileceği bir yere asılmak, varsa internet sitesinde ilan edilmek suretiyle açıklanır. Sonuçlar sınava giren adaylara ayrıca yazılı olarak bildirilir. Sınavda başarılı olan adayların sınav sonuçları iadeli taahhütlü posta ile gönderilir."

Editör: TE Bilisim