İŞKUR verdiği eğitimler ile bireylere vasıflar kazandırdığı gibi onların iş bulmasını da sağlamaktadır. Geçtiğimiz aylarda 220 gencin iş garantili eğitime alacağını belirtilmişti. Son başvuru süresi 20  Mayıs olarak açıklanmıştı bugün yapılan yeni duyuru ile başvuruların 13 Hazirana kadar uzatıldığı belirtildi.

Türkiye'de ki işsizlerin başvurduğu tek kurum İŞKUR'dur. Bu firma ile binlerce genç ve yaşlı kendisine iş buldu. Ülkemiz de her ne kadar işsizlerin oranı giderek artıyor olsa da İŞKUR yaptığı çalışmalar ile işsizlik oranını azaltmaya çalışmaktadır. Birkaç senedir yürülükte olan iş bulma garantili eğitim şuana kadar büyük ilgi gördü ve kursalara kayıtlar devam ediyor. Bu kurslara herkes başvurabiliyor. Yani ilk okul mezunu ya da üniversite mezunu gibi farklara bakılmamakta ve herkes iş garantili eğitim kapsamında sertifika sahibi olabilmektedir. Pek çok kişi bu çalışmalar ile vasıfsızken öğrendiği iş ile sertifika almakta ve pek çok kurumda çalışabilmektedir üstelik işi İŞKUR sağlamaktadır
Bu kursların normalde ücreti 4 in - 5 bin arasında değişmektedir. Ancak İŞKUR daha gencin başvuru yapması, işsizlik oranlarının azalması ve vasıfsız işçi sayısının azalması için bu kursların fiyatını 400 - 500 liraya çekmektedir. Üstelik 220 kişiye iş bulma garantisi veren İŞKUR bu kurslara başvurma da hiçbir ücret almayacağını da belirtmişti.

Kimler Başvurabilir

İŞKUR'un iş bulma kursuna katılmak için hiçbir vasıfa sahip olmanıza gerek yok ve ilkokul mezunu dahi olsanı yeter. 17 - 29 yaşında olan herkes katılabiliyor. Üstelik kurstaki bireylere günlük  7 Euro ücret verilmektedir.
Editör: TE Bilisim