Türkiye İş Kurumu özel sektör ve kamu kurumlarının ilanlarını toplayarak kamuoyuna duyurmaya devam ederken kendi bünyeleri için de ihtiyaçlarına göre alımlar gerçekleştirmektedir. İŞKUR bünyesinde görev yapmak isteyen adaylar iş ve meslek danışmanı İMD sertifikası almaktadır ki bu sertifikayı almak oldukça pahalı olarak bilinmektedir.

Buna göre uzun bir süredir atama yapmayan Türkiye İş Kurumu geçtiğimiz sene 3 bin kişilik atama yapmayı planladığını belirtmişti. Ancak Maliye Bakanlığından bir yanıt alınamadı ki kamuoyuna İMD memuru alımı ilanı duyurulmadı. Fakat bu sene Türkiye İş Kurumu bin (1.000) iş ve meslek danışmanı İMD memuru alacak ve konu hakkında Bakan açıklama yaptı.

BAKAN MÜJDELEDİ!

İşin Olsa ekibi olarak Türkiye İş Kurumu İŞKUR tarafından yayımlanan performans programını kamuoyuna duyurmuş ve bin kişilik iş ve meslek danışmanı alımı yapacağını belirtmiştik. Ancak geçtiğimiz sene de sayı 3 bindi ve ilan yayımlanmadığı için pek çok aday bu sene içinde umutsuzluğa kapılmıştı.

Alımlar yapılmaz derken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu her zaman ki gibi yine müjdeli haber ile kamuoyunun karşısına çıktı ve bu sene içerisinde bin kişilik iş ve meslek danışmanı alımı yapmayı planladıklarını müjdeledi. Buna göre İşin Olsa ekibi olarak hem bizler hemde pek çok aday ilanın yayımlanmasını beklemeye başladı. İlanlar yayımlandığında sizlere müjdeli haberi sunacağız.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin