Türkiye İş Kurumu ülkemizin dört bir yanında faaliyetlerine ara vermeden devam etmekte olup işsizliğin önüne geçebilmek için her sene milyonlarca kişi ile görüşmelerini devam ettirmektedir. İş verenler ile iş arayanları bir araya getirmekte olan Türkiye İş Kurumu kendi ihtiyaçlarına göre de memur alımı gerçekleştirmektedir.

İŞKUR memur alımları Maliye Bakanlığının onayı ile yapılmakta olup burada Maliye Bakanlığının İŞKUR'un talep ettiği kadrolar için onay vermesi gerekmektedir. Buna göre İŞKUR Maliye Bakanlığından 750 büro memuru alımı için taleplerini iletti. Şimdi açıklamanın olumlu ya da olumsuz olarak Maliye Bakanlığından gelmesi beklenmektedir. Peki detaylar nedir?

BÜRO MEMURU ALIMINA İLİŞKİN DETAYLAR

İŞKUR bilindiği üzere memur alımlarını iş ve meslek danışmanı (İMD) ve büro memuru kadroları için gerçekleştirmektedir. Uzun süredir İMD ve büro memuru alımları gerçekleştirilmesi beklenirken İŞKUR tarafından yayımlanan 2018 yılı performans programına göre kaç kişilik memur alımı yapılacağı öğrenildi.

Buna göre Türkiye İş Kurumu yayımlamış olduğu performans programında büro memuru kadrosu için Maliye Bakanlığından 750 memur alımı vizesi talep ettikleri öğrenildi. Şu anda bu konu hakkında Maliye Bakanlığının ekonomik durum olarak hesaplamalar yapması ve uygun görünüyorsa İŞKUR'un memur alımı vizesini onaylaması beklenmektedir. Eğer onaylama yapılırsa İŞKUR 750 büro memuru personeli alacak.

Eğer Maliye Bakanlığı büro memuru alımını onaylarsa büyük ihtimal ile İŞKUR'a başvurular Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre yapılacağı beklenmekte olup en az hangi düzeyde memur alımı yapılacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmamaktadır. Maliye Bakanlığından dönüş geldiğinde sizleri konu hakkında İşin Olsa ekibi olarak bilgilendireceğiz.

İŞKUR BİN İMD MEMURU ALIMI HABERİ BURADA

Memur İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim: 
Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim