İŞKUR bilindiği gibi Maliye Bakanlığına yaptığı başvurusunda 3 bin iş ve meslek danışmanı (İMD) personel alımı için izin istemişti. Bu alımlarda adayların lisans mezunu olması gerekmekte olup yine adayın İMD sertifikasının da olması gerekmektedir. Her ne kadar alımlar hakkındak esin bir bilgi olmasa da yıl içerisinde İŞKUR'un İMD personeli alımı yapacağı planlanmaktadır.

Bu alım ilanının yayımlanması ile müracaat etmek isteyen adayların İMD sertifikasının olması gerekmektedir. Sertifika başvurusu yapmak isteyenler için süreç 19 Mart 2017 tarihine kadar devam ediyor.

SERTİFİKA ALAN ADAYLAR NE YAPABİLİR

İŞKUR 3 bin iş ve meslek danışmanı için İMD sertifika alımı müracaatları devam ediyor. Peki bu sertifikayı alan adayların eline ne geçecek. Bu sertifikaya sahip olan adaylar İŞKUR'un alım ilanını yayımlaması ile İMD sertifikası olan adaylar da başvuru yapabilir. Başvurular 19 Mart 2017 tarihine kadar devam edecektir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

İŞKUR iş ve meslek danışmanı (İMD) personel alımına müracaat etmek isteyenlerin almak isteyeceği İMD sertifikası başvuruları halen devam ediyor. Bu sertifikaya müracaat etme isteyen adayların 19 Mart 2017 tarihine kadar süresi var.

Sınav Ücreti: 700 TL'dir.

Gerekli sınav ücretini yatıracak olan adayların aşağıda bulunan link aracılığı ile başvurusunu yapması gerekmektedir. Yine başvuru yapan adaylar 25 Mart 2017 tarihinde sınava girecekler ve başarılı olanlar sertifika alabilecektir.

http://basvuru.sakarya.edu.tr/HizliSin/2175