Ülkemiz de işsizliğin giderilmesi, iş veren ile iş arayan kişileri bir araya getirmesi için faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurumu İŞKUR bilindiği üzere iş arayanlara iş bulduğu gibi açık pozisyonları için de memur ve personel alımları gerçekleştirmektedir.

İŞKUR bünyesinde binlerce İş ve Meslek Danışmanı (İMD) memuru görev yapmaktadır. Bu adaylar lisans mezunu olmak ile beraber İMD sertifikası almak için eğitimlere katılmakta ve sınavlara girmektedir.

3 BİN İMD ALIMI BAŞVURUSU

Bilindiği üzere kamu kurumları memur alımlarında Maliye Bakanlığına müracaat etmekte ve kadro onayı istemektedir. İŞKUR sahada faaliyetlerini gerçekleştirmekte ve iş veren ile iş arayanları daha hızlı bir araya getirmek için Maliye Bakanlığına uzun süre önce 3 bin kişilik İş ve Meslek Danışmanı (İMD) memuru kadrosu için başvuru gerçekleştirmişti fakat konu hakkında halen bir dönüş olmadı.

3 bin İMD alımı başvurularından önce en az iki kere İMD eğitimleri ve sertifika başvuruları yapıldı fakat 3 bin İMD memuru alımı ilanı kamuoyuna duyurulmadı. Peki alımlar iptal mi oldu? İŞKUR'dan ve Maliye Bakanlığından bu alımlar için her hangi bir duyuru yapılmamış olup önümüzdeki süreçte alımların yapılabileceği tahmin ediliyor. Bilindiği üzere kamu atamalarında sarkıklık yaşansa da alımlar yapılmaya devam edebiliyor.

DİĞER ATAMALARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim