İŞKUR bu yıl en az 200 Bin kişiye iş bulacağını belirtirken başvuru yapan kişilere asgari 50 lira ödeme yapacağınıda bildirdi.

Ülkemizde eğitim oranının artması ile nitelikli işçi sayısı büyük oranla arttı. Ancak emeklilik yaşının yüksek olması ve bireylerin maaş düşmesinden dolayı geç emekli olmasından dolayı ülkemizde malesef işsizlik her sene artmaktadır. Çalışmak ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise işsizlerin iş bulması ve yaşlı bireylerin emekli olması için yeni ortamlar hazırlamaya çalışmaktadır. Bu sene İŞKUR 200 bin kişiye iş bulacağını ifade etti.

Geçtiğimiz sene İŞKUR'un verilerine baktığımızda 160 bin kişiye iş verildiğini öğrendik. İŞKUR'un programlarına katılarak buralardan bireylerin elde ettiği toplam gelir ise 1 milyar 328 milyon olarak ifade edilmiş durumda. 

İŞKUR'un verilerine baktığımızda pek çok kişinin oldukça hızlı iş bulduğunu görmekteyiz. Tabi ki bu süre değişken ve azalabilirde artabilir de ancak verilere baktığımızda İŞKUR'a iş bulanların %60'ı en fazla 4 ay gibi bir sürede iş bulmaktadır. İŞKUR'un eğitim programlarına katılarak iş bulan bireyler ise iş verenlerinden 42 aya kadar sigorta primi almıyor

İşsizlik maaşı da bilindiği üzere bu sene asgari ücret tutarına yükseltildi (bin 300 lira) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu resmi hesapları dahil olmak üzere pek çok platformda işsizler için yapılacak çalışmalar hakkında detay vermektedir. Birkaç sene içerisinde İŞKUR hedefini katlayarak daha da artıracaktır.
Editör: TE Bilisim